Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: stoineff
Категория: Спорт
Прочетен: 5380924
Постинги: 593
Коментари: 8144
Гласове: 13842
Постинг
20.01.2012 08:46 - Обява в сайт за запознанства
Автор: stoineff Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 26386 Коментари: 35 Гласове:
50


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image


    25-годишна девойка, която твърди, че е интелигентна, изискана и изключително красивa … пуска в елитен сайт за запознанства следния въпрос:

Къде бъркам? Търся да се омъжа за човек, който печели най-малко половин милион на година. Знам как звучи това, но имайте предвид, че да печелиш милион на година означава да си средна класа в Ню Йорк. Така че изобщо не мисля, че се целя прекалено високо.

Познавам една жена от групата ми по йога, която е женена за банкер в инвестиционна банка и живее в Трибека /друг скъп квартал/, а тя дори не е толкова хубава, колкото мене, нито е особено умна. Какво прави тя и какво да направя аз, за да стигна нейното ниво? Ще ми дадете ли някакви съвети? Моля, задръжте си обидите – аз честно и почтено питам.

Повечето жени мислят по същия начин, но го крият, а аз поне си казвам кое как е. Нямаше да търся такъв тип мъже, ако не смятах, че съм повече от достойна за тях – като външен вид, култура, любов и умения в домакинството.

***************************************

Следва отговорът стил Freakonomics на брокер от Ню Йорк, който отговарял на условията й:
Прочетох поста ти с голям интерес и сериозно се замислих над твоята дилема. Не ти губя времето, защото се класирам според твоите критерии: печеля над 500 хиляди годишно. Но така, както ги виждам нещата, ти ми предлагаш, чисто и просто, една много скапана сделка.

Ето защо: ако махнем всичките глупости, дето си ги наговорила, това, което предлагаш, е проста размяна – ти предлагаш своите прелести срещу моите пари. Просто и ясно. Обаче има още едно съществено нещо – твоята красота ще намалява с времето, докато парите ми – не. Всъщност даже, много е вероятно аз да печеля все повече през следващите години, но е абсолютно сигурно, че ти по-хубава няма да станеш.

Така че, икономически погледнато, ти си амортизиращ се актив, докато аз съм актив с увеличаваща се стойност. И не само че ще се амортизираш, ами амортизацията ти ще се покачва всяка година. Ти си на 25 и вероятно ще останеш доста секси в следващите 5 години, но все по-малко секси всяка следваща година. После красотата ти ще започне да избледнява и на 35 вероятно няма да ставаш за нищо

Така че, ако си говорим по брокерски, не е изгодно да те купя за дълго /което ти всъщност предлагаш/, а по-скоро да те ползвам за кратко и да те продам бързо. Ако смяташ, че говоря грубо, ще ти кажа следното – ако моите пари изчезнат, същото ще направиш и ти, така че и аз трябва да имам някакъв вариант, когато красотата ти се изпари. Просто е: както ти поставяш условията – има смисъл да си ми само любовница, а не и жена.

Отделно от това, в началото на моята кариера научих много за ефективността на пазара. Затова се чудя защо момиче като теб – интелигентна, стилна и изключително красива – не е успяла да си намери-чичко паричко досега? Трудно ми е да повярвам, че, ако си толкова готина, колкото казваш, мъжът с 500-те хиляди на година все още не те е намерил, пък ако ще и само за да те пробва?! Надявам се, че съм ти помогнал. А, ако размислиш и започнеш да се даваш на лизинг – обади се.



Гласувай:
50



1. hristo27 - Много жестока, но в същото време ...
20.01.2012 08:53
Много жестока , но в същото време правилна оценка!
цитирай
2. stoineff - Много жестока, но в същото време ...
20.01.2012 08:55
hristo27 написа:
Много жестока , но в същото време правилна оценка!

Въобще не е жестока. Като продаваш нещо трябва да имаш реална оценка затова колко струва. Като с доматите и краставиците. Поздрав, Ице!
цитирай
3. mt46 - Добър отговор!
20.01.2012 08:57
Тази си е намерила майстора...
цитирай
4. stoineff - mt46
20.01.2012 09:04
Общо взето повечето си заслужават да вземат 500 000 , но разсрочено :)
цитирай
5. graucho - Първото нещо, което ми идва на ум е,
20.01.2012 09:22
че каквото повикало, такова отговорило. Иначе сметките в една връзка, винаги излизат криви:) А момичето е право да мисли така, но умния човек не казва всичко, каквото мисли. Друга подобна дама беше казала-продавай се , но скъпо, аз бих добавил- на таен търг:))
цитирай
6. hristo27 - Много жестока, но в същото време ...
20.01.2012 10:15
stoineff написа:
hristo27 написа:
Много жестока , но в същото време правилна оценка!

Въобще не е жестока. Като продаваш нещо трябва да имаш реална оценка затова колко струва. Като с доматите и краставиците. Поздрав, Ице!



И аз това имах предвид. "Претеглят" я на кантара като щайга с краставици или домати.
цитирай
7. hadzapi - С голям замисъл за състоянието и мераците на повечето днешни жени -
20.01.2012 11:54
за голяма жалост за тях, а и за ъмжкото съсловие, което се хваща на такива уловки, защото има и такива, които се хващат. Къде отидоха обичта, взаимното уважение... - нещата, които в един стойностен и здрав брак са най-важните - има ги все още, и винаги ще ги има, но вече са рядкост (винаги има изключения от общото правило) в масовостта...
цитирай
8. kass - глупав въпрос и още по-глупав отговр...
20.01.2012 12:39
мисля, че тези двамата много ще си подхождат...
цитирай
9. stoineff - kass
20.01.2012 13:03
Е на отговора, кое му е глупавото. Много си е точен :)
цитирай
10. stoineff - hadzapi
20.01.2012 13:09
Важното е, че са правилно оценени и мераците, и ценностите на съвременната меркантилна жена. За любовта, брака и тн. не става дума :), рядкост са, но ги има :)
цитирай
11. zanzibar - Браво на пича!
20.01.2012 13:27
Добре е заковал проститутката:)
цитирай
12. kass - stoineff
20.01.2012 13:45
Ако говорим за сделка, то тя е по-неизгодна за момичето. Никой не е казал, че мъжът й като печели пари ще й ги предостави на разположение нали? Ако една проститутка взима 200 долара на час, то тя след работа ще има 200 долара, които ще похарчи за каквото си поиска и когато си поиска... Не така обаче стоят нещата със съпругата. Т.е. Ако мацето иска да пласира "прелестите си", то тя може да го направи по хиляди начини без да ги предоставя за ползване само на един човек... Толкова за практичността на мацката.
Нека видим кандидата отговарящ на изискванията. Той иронично споменава, че сделката е неизгодна за него, защото тя предлагала "нейните прелести" срещу "неговите пари"... само дето никъде няма ценоразпис??? Т.е. нищо не гарантира, че оженвайки се красавицата ще си загуби или ще плаща от парите, които печели. Другият момент е, че той смята, че печелейки пари това го поставя в по-горен клас от нея, ноооо забравя обаче че красивата жена може да печели не половин милион, ами доста повече от въпросният брокер, но очевидно мадамата не е чак толкова амбициозна и нейната амбиция се свежда до там да стане съпруга и майка на децата на мъж с добри доходи и положение в обществото. Ако попрочетем и по-нататък, човекът искрено се притеснява за "инвестициите си", които както знаем нямат определен размер, заради нейната повяхваща хубост. Нещо,което няма да може да избегне независимо за каква жена ще се ожени... И накрая ако мацето говори за готвене, възпитание и т.н., то пича не споменава за нищо друго освен "прелести й"... не се говори за очаквания, брой деца и всякакви други, които обикновено "търговци" като него прилежно описват в предбрачните си договори...
Толкова за сделките :))))
и все пак, много ще си подхождат, най-добре е да пресметнат изгодата си и да се вземат :)))...
цитирай
13. melina26 - Хм!
20.01.2012 13:48
Малко от нас расъждават по този начин. Не е съвсем честно.
цитирай
14. veodoo - Хех!
20.01.2012 14:01
Красива жена да пише обява за запознанство? Няма такова животно.
цитирай
15. stoineff - 12. kass
20.01.2012 14:34
Винаги е по - неизгодна за жената такава сделка, въпросът е защо сами се набутват да я сключат. Дори и безропотно мъжа да се съгласи да изпълни условията и в т.1. тя остава зависима от него и проститутка в леглото си. Защо? Това че някой изкарва 500 хиляди не значи, че съпругата му ще живее добре. :) Обратното, ако мъжа не умее да прави пари почти 100% сигурно е, че съпругата му ще бъде нещастна... :) Имам пред очите си доста разводи заради това, че мъжа не изкарва достатъчно такъв мъж жените наричат (мухльо, неспособен да се грижи за себе си, пък камо ли да е глава на семейство, мързеливец, въздухар...)
Не обобщавам с постинга - просто посочвам опредена група от хора - жени търсещи пари вместо отношение и мъже предлагащи ги...
цитирай
16. stoineff - melina26
20.01.2012 14:36
Кое не е честно :), че някои жени искат финансова стабилност повече от любов, брак и тн. ?!
цитирай
17. stoineff - Красива жена да пише обява за зап...
20.01.2012 14:37
veodoo написа:
Красива жена да пише обява за запознанство? Няма такова животно.

Тук вече не съм компетентен, но вярвам, че има :))))) Комуникациите напредват. Гледай LOVE.NET
цитирай
18. vistalon - Миенето на чини не носи дивиденти. ...
20.01.2012 15:06
Миенето на чини не носи дивиденти. Значи за него не би трябвало да се плаща.
цитирай
19. apostapostoloff - Поредната емигрирала дрисла
20.01.2012 17:48
ни прави на балами. Ама не би! Статистиката сочи, че в 116 011 000 американски домакинства годишният доход възлиза на $ 26 036. На калпак от домакинството. Точно това е СРЕДНАТА КЛАСА В САЩ и толкова взима тя. И живее вече доста скромно.
цитирай
20. kass - stoineff
20.01.2012 17:51
Защо се набутват сами в тази схема няма как да знам, само мога да предполагам, че не вярват в любовта и семейната идилия и заради това се стремят към сигурност, а не към семейно щастие... но само така предполагам...
По-интересен ми е отговора на човек, който претендира че разбира от сделки, защото само срещу способността си да печели половин милион годишно получава:
1. Красиво гадже в леглото на денонощно разположение.
2. Красиви гени за потомството си.
3. Вкусна вечеря (ако готварските умения са истина)
4. Безплатно поддържане на чистотата в дома
6. Денонощна гледачка на потомството им...
и всичко, което си реши да допълни в предбрачния договор, включително и да изисква вярност, без да се чувства длъжен да я дава.... тъй като той е в позицията да поставя условия. Това от търговска гледна точка, какъвто нюх той определено няма.
От човешка гледна точка би трябвало да представи други аргументи - любов, разбирателство, емоционално допълване, сексуална хармония и т.н. и т.н. в добро и зло докато смъртта ги раздели :))))....
цитирай
21. stoineff - 20. kass
20.01.2012 18:15
Убеди ме. Най - вече като се замислих, че дори не е нужно да и ги дава на година (условието е просто да ги печели)
Тоя не е никъв бизнесмен, а просто поредния хейтър :) във форума :)
Щом не е направил сделката няма никакъв нюх :)
цитирай
22. irena22 - Това го четох.
20.01.2012 20:49
Това го четох тука някъде преди няколко дена.
цитирай
23. анонимен - стара плоча ирена 22 и аз го четох
20.01.2012 21:41
и не е много интересно а колко много коментари
абсолютна говорилня
цитирай
24. luxporto - Обърнахме я на пазарлък. И мерим ...
20.01.2012 23:04
Обърнахме я на пазарлък. И мерим чувствата в хиляди и в кубици... Мрачно, но правдиво. Хубва пост. Поздрави
цитирай
25. tersen3 - алъш-вериш
21.01.2012 02:07
кой какво дава, че какво да се очаква отсреща? Като цяло много хумористично погледнато на взаимоотношенията мъж-жена, но! за жалост разочарованието и на двата пола един към друг в отчаяното си търсене на "Човека" води до поглеждане на брака като чиста и проста сделка, любовта остава вече на заден план - клише ха
цитирай
26. vmir - Няма лошо да си каже човек какво иска.
21.01.2012 09:04
Няма лошо жена със самочувствие да търси мъж с поне средни доходи. Проблема й е, че или реално няма самочувствието, което иска да покаже в обявата си, или не знае как да търси, или живее на място, където няма необходимият избор, ими си има някакви затормозяващи обстоятелства, които не се пишат в такива обяви.

Между впрочем, много сходен до нейното положение е и типът, който й пише отговор. Най-вероятно, просто му се иска да има въпросните доходи, но не може да отлепи от дъното колкото бързо му се иска и затова търси компенсация и самоутвърждаване на думи.
цитирай
27. анонимен - с све думи. . ПРОСТИ, НАХАЛНИ И ВУ...
21.01.2012 10:41
с све думи..ПРОСТИ, НАХАЛНИ И ВУЛГАРНИ ВУЛГАРИ....КУРВИ,СЛУГИ И КРИМИ-БОКЛУЦИ!
цитирай
28. avi - Да
21.01.2012 15:49
на един пазар щом има предлагане, то значи че има и търсене. Независимо каква е стоката чувства или задник. Всеки си преценява до колко му е изгодна зделката. Друг е въпроса какво могат да си помислят хората за предлагащия и копуващия стоката.
цитирай
29. shtaparov - Ето го и отговора:
22.01.2012 16:14
От отговора на този богаташ (да допуснем) проличава истинското лице и морала на всички такива като него- цинични и безскрупулни егоисти,които не мислят за доброто на другите,а само за своето. Аз ще дам по- добър практически съвет на тази жена: за да постигне своето,тя трябва да рискува: да вземе много хари назаем и да се движи по-често в средите на тези хора,като не изпуска от внимание истинското им лице,с което се запознахме по-горе. Бидейки по-близо до тях в подходящите курортни зони,които тези хора често посещават,тя трябва да се надява на късмета си,който ще й е нужен,за да омае навреме някой по-млад богаташ,преди да е свършила парите. И той непременно трябва да е млад,за да е сигурна,че няма да мисли като онзи от горното изказване,а че ще действа предположително по любов.
цитирай
30. shtaparov - Елиногнусотник се подвизава в блоговете. Разбира се,анонимно:
22.01.2012 16:22
анонимен написа:
с све думи..ПРОСТИ, НАХАЛНИ И ВУЛГАРНИ ВУЛГАРИ....КУРВИ,СЛУГИ И КРИМИ-БОКЛУЦИ!


Гнъсни,противни елински простаци,прошлеци и въшкояди,обирджии на България и на Европа,не спряхте с недонаказаните си наглости,а както днес хулите нас затова,че сте ни обрали и не сме ви наказали достатъчно,така някой ден ще хулите и Европа затова,че ви е простила повече,отколкото е било необходимо!!!
цитирай
31. shtaparov - И още нещо:
22.01.2012 16:30
От изказването на богаташа (?!) става ясно колко много разбира той от сделки и колко малко- от секс и от любов. Откровено казано- такъв клюмнал любовник или съпруг не е нужен не само на тази жена,но и на никоя друга. Ако такъв патологичен пресметливец въпреки всичко я вземе,тя рано или късно ще бъде принудена да си намери истински любовник,понеже бизнесмена (?!) определено няма да е в състояние да бъде истински мъж. Да не говорим за риска да се окаже "би-" или "хомо-" сексуален,който не е никак малък!
цитирай
32. tutankhamon661 - Хубавото на двете позиции е, че п...
22.01.2012 17:10
Хубавото на двете позиции е, че поставят ясно основните изисквания. Tя се приема като стока, а той обяснява защо я иска само на лизинг.
Неговото послание е изпипано перфектно и съдържа именно онова, което дамата забравя – щом си стока, значи подлежиш на амортизация, а в такива случаи помага единствено смяната. Жената би направила аболютно същото, ако в даден момент мъжът спре да отговаря на условията й – тогава не биха помогнали никакви обяснения за световна криза и други подобни. Следователно двамата нямат право да се сърдят.
Проблемът в отношенията между половете е, че всеки иска повече, отколкото дава, и това рядко е осъзнато. Pедовно излизаме с номера за личния интерес, но ако отсреща опитат да ни го пробутат, веднага се сещаме за компромисите – все тях чакаме, ама от другия.
Пример: напълно приемам, че жената трябва да мисли за осигуреността на децата си, т.е. добре е да намери по-заможен господин. Мъжете никак не са съгласни с това.
Аз обаче приемам и аналогичното: ако същия заможен господин може да намери по-хубава дама, негово право е да зареже старата – с това пък жените не са съгласни.
Всъщност говорим за двете страни на медала – колкото е правилно едното, толкова и другото.
В двете ситуации са необходими компромиси – само ролите се разменят. Но както казах, винаги чакаме реверансите от другия.
Човекът е адски несъвършено същество!
цитирай
33. анонимен - Да...
22.01.2012 17:19
харесаха ми разсъжденията на Щапаров-да не забравяме,че красотата все пак е стока като тази с цветята-няма дълготрайност....Затова в една истинска връзка трябва да има и физическа красота,но и неща като интелект,сексуално привличане,общи интереси и хобита,психологическа съвместимост и не на последно място любов,за да може връзката да издържи проверката на времето.
цитирай
34. tutankhamon661 - 20. kass
22.01.2012 17:26
kass написа:
Защо се набутват сами в тази схема няма как да знам, само мога да предполагам, че не вярват в любовта и семейната идилия и заради това се стремят към сигурност, а не към семейно щастие... но само така предполагам...
По-интересен ми е отговора на човек, който претендира че разбира от сделки, защото само срещу способността си да печели половин милион годишно получава:
1. Красиво гадже в леглото на денонощно разположение.
2. Красиви гени за потомството си.
3. Вкусна вечеря (ако готварските умения са истина)
4. Безплатно поддържане на чистотата в дома
6. Денонощна гледачка на потомството им...
и всичко, което си реши да допълни в предбрачния договор, включително и да изисква вярност, без да се чувства длъжен да я дава.... тъй като той е в позицията да поставя условия. Това от търговска гледна точка, какъвто нюх той определено няма.
От човешка гледна точка би трябвало да представи други аргументи - любов, разбирателство, емоционално допълване, сексуална хармония и т.н. и т.н. в добро и зло докато смъртта ги раздели :))))....


Хубаво изброяваш, но някои нещa в коментара ти са леко смущаващи. Например: как така реши, че тя ще му бъде вярна, а той на нея не? То е ясно: искаш да бъдеш обективна, но не усещаш, че отново пречупваш нещата през твоята типично женска призма.

Как ще прозвучи, ако аз напиша следното:

“Значи той ще бъхти от сутрин до вечер. Ще й дава пари, за да не работи. Няма да му остава време за сън, още по-малко за секс със съпругата. За любовница пък съвсем.
А тя ще седи у дома. Праща децата на детска градина. Пуска хилядата уреда за поддържане на къщата – то се подразбира, че ги има - нали това е една от СКРИТИТЕ ЦЕЛИ на богатството. И докато купеното с неговите пари върши всички нейни задължения, уж обещани в обявата, тя ще се скъса от чукане с техници, водопроводчици, фитнес-треньори и с кой ли още не.”

Написаното от мен е точно толкова вярно, колкото написаното от теб, т.е. двамата еднакво грешим. Защото всичко е относително. А ти си доразвила темата, включвайки неща, които изобщо не присъстват в постинга, но пасват идеално на “лошия мъж и добрата жена”.
В тази връзка: защо се чудиш как жената ще завърти парите, след като в обявата съвсем ясно е уточнено, че тя очаква да я издържат? Доколкото помня, занимаваш се с някакъв бизнес. Следавотелно от твоя гледна точка е нормално да мислиш за инвестиция, ако получиш свободни пари. Но жена, която би написала подобна обява, е съвсем друг тип – мисленето й е различно. Tя ясно е показала, че търси не човек, а пари. Следователно не иска да изкарва, а да харчи – бързо, лесно, често и глупаво. Hе очаквай от нея бизнес-нюх!
цитирай
35. kass - tutankhamon661
23.01.2012 22:01
Фараоне, не си ми разбрал коментара :))))....
Жената това предлага, без да посочва какви средства съпругът ще трябва да отделя от доходите си за нея... което означава, че е въпрос на негов личен кеф какви пари ще и дава да харчи... или пък няма да и дава :))).. И по нищо не личи че очаква да я издържат, но със сигурност ще напусне бедният квартал и ще се пренесе в по-луксозна обстановка... Това разбира се също си има цена, която обаче "шефа" (съпруга) ще определи...
А колкото до нейната вярност - тя се посочва в предбрачните договори... Просто тя пуска обявата, което означава, че някой може да представи своите изисквания и тя да си реши дали да ги приеме, въпрос на споразумение не мислиш ли???Никак не приемам човек, който говори за пари, инвестиции и амортизация да влага чувства и комплекси в оценката си на сделката от типа "мъжът винаги си плаща за секс по един или друг начин, обаче аз няма"... В него е и хляба, и ножа, и колкото иска толкова ще отреже...
С две думи, отговора му е адски тъп...
цитирай
Търсене

Спечели и ти от своя блог!