Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.08.2013 17:15 - Най-важната битка в живота ти
Автор: m1d2g3 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4398 Коментари: 1 Гласове:
2



Най-важната, най определящата битка в нашия живот е битката със самите нас, битката в нашия ум.

Както е казал библейският цар Соломон: „Каквито са мислите в душата на човек, такъв е и животът му”. Много истина има в тези думи, защото мислите, които са в ума се материализират и в живота ни. Във времената, в които живеем битката за ума е битка на живот и смърт, битка между доброто и злото, битка между Бог и дявола. Защото ти се раждаш на тази земя и умът ти веднага бива подхванат от различни влияния, които го оформят – семейство, приятели, училище, медии, църква, университет – различни канали на влияние, които оформят ума ти и перспективата, с която гледаш на света. И така ти несъзнателно биваш оформен не от собствения си ум, а от външни влияния, които смяташ за свои мисли. Това продължава докато не разбереш, че в света има хора, които използват ума си самостоятелно. Да, точно така, в света има такива хора. И ако ти не познаваш такива хора, това не означава, че тях ги няма. Ако си щраус, заровил глава в пясъка това е още едно доказателство, че ти си в плен на дявола. Станал си хейтър. Загубил си вярата в доброто, вярата, че точно на теб може да ти се случи един по-добър живот, че само от теб зависи да го постигнеш. Но ти вярваш, че не зависи от теб. Защо? Защото винаги някой друг е формирал твоите разбирания за живота, някой друг те е етикирал и сега ти не можеш да проумееш, че си способен сам да се измъкнеш от затвора, в които дявола те е заключил. Това е адът, ти си бутнат в казана, взели са ти най-ценното – вярата. И ти стоиш там и си се примирил с трохите, които той хвърля и ти се смее. Примирил си се с ролята, която той ти е отредил, ролята на куче, което лае, когато господарят му заръча да лае.

Затова битката между дявола и Бога е в ума ти. Как да влезеш битката? Като се съгласиш със себе си, че ще спасиш своя ум, който на свой ред ще спаси теб, като личност. Лъжливите мисли в ума ти всъщност са крепостите на дявола. Те са изградени от много големи камъни – образи, клишета, предразсъдъци, влияния и са споени с много здрав материал – страхът. Дяволът е построил тези крепости, за да те държи в подчинение и е използвал много силни пропагандни инструменти за това – правителства, PR агенции, семейство, институции, партии, медии и т.н.  

Но има една добра новина. Ти можеш да промениш всичко това, можеш да победиш дявола. Как? Като влезеш в битка с него, в много тежка битка на живот и смърт. Или ще се освободиш от него завинаги или той ще те завладее напълно – няма средно положение, няма точка на компромис, има ти или той. За да обновиш ума си трябва да се разделиш със стария си ум, да съблечеш старите си дрехи, да ги изгориш и да облечеш нови чисти дрехи.

Умът е като компютър, за да го обновиш трябва да го рестартираш. Защото, както компютърът така и човекът има защитни програми има много силни вируси в ума под формата на лимити и ограничения. Преодоляването на тези ограничения е възможно само чрез твоята непоколебима решителност. Решението да го направиш е най-важното условие за победата, останалото са подробности, а тях ще ги научиш по време на битката.       




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. zaw12929 - Никой човек не наднича в мислите. ...
24.10.2013 07:24
Никой човек не наднича в мислите. Но, казана дума- хвърлен камък!. Бъди толерантен и добър. Никога не сте сам: вратата към Бог е в главата ти- помоли го за помощ, казвай му всеки ден тревогите си, на ум, шепнешком- той чува, знае, може Опитай! Бъди добър!
Човекът е част от природния компютър. Умът е това, с което сме подобие с Богс което променяме себе си и света. Умният винаги ще излезе от положение, което мъдрият няма да допусне!
ПОЗДРАВИ ЗА ИНТЕРЕСНАТА ТЕМА!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: m1d2g3
Категория: Лични дневници
Прочетен: 226378
Постинги: 73
Коментари: 83
Гласове: 983
Архив